Autisme wat heb je me veel geleerd.

Je hebt me geleerd naar mijn kind te kijken, zonder vooroordeel, zonder meningen van anderen.. Maar gewoon echt naar hoe reageert mijn kind, niet wat wordt er verwacht wat ik doe in de opvoeding maar wat heeft mijn kind op dat moment nodig..
Je hebt me geleerd waar mijn krachten liggen, als moeder maar ook als eigen individu. Geduld, observatie, meebewegen..
Je hebt me geleerd om echt na te denken waar ik waarde aan hecht, wat ik mijn kinderen echt bij wil brengen zonder dat ze zichzelf daarin verliezen.
Je hebt me geleerd hoe ik zelf in elkaar zit, daar kan geen psycholoog tegenop. In het proces kom je jezelf dusdanig tegen dat je wel realistisch moet kijken naar jezelf.
Je hebt me geleerd dat wat ik mijn zwakke punten vond een oorzaak hebben, die ik nu dus beter aan kan pakken.
Maar je hebt me vooral geleerd dat het soms ondanks donkere wolken een magische reis is die je leert kijken en voelen op een andere manier… En die vooral gedreven wordt door liefde voor mijn kinderen.

 


Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *