Menu

Google Analytics statistieken

gegenereerd door GADWP 

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Een dochter met ASS

21 januari 2019 - Author: Ingrid - Geen reacties

Na de weg die ik met mijn zoon bewandelde dacht ik veel toch al wel gezien en gehoord te hebben. En toch blijkt de wereld van een meisje met ASS ineens een hele andere wereld.. Mijn lieve meisje, zonder enorme driftbuien, met haar enorme fantasie een echte knuffelkont die iedereen lief vond was toch ook echt een meisje die binnen het spectrum viel, en hoe…
Toch was dat een enorme verrassing voor de meeste mensen.. Terwijl er met 2,5 jaar al gezegd werd dat het een meisje was anders dan alle anderen. Maar als je anders bent op een manier die niet als lastig gezien wordt weet men het blijkbaar niet zo goed.
Op vele plaatsen zoals instanties, scholen etc komt je wel in contact met andere ouders maar vaak met een zoon met ASS. En keer op keer merk je dat is toch echt anders.. Niet verkeerd, maar anders.
En toen was daar het moeder-dochter weekend van onze logeeropvang Happy KidsCare. Een mooi moment om de band tussen mij en mijn dochter sterker te maken… Een weekend met een groepje moeders met hun dochters. En wat hebben we genoten. Na druk overleg wat is ons doel samen.. Kwam mijn dochter tot de conclusie dat ze aan onze band niets wil veranderen, dat ze het gevoel heeft dat ik haar begrijp, dat ze me door en door vertrouwd en dat het goed is zo. Ons doel werd dus genieten van het weekend. En dat doel is zeker bereikt. Ontspannen tijdens de kunstzinnige therapie, onze raakvlakken opzoeken voor ons zelf verzonnen familiewapen (zonder even rekening te houden met je broer want daar draaide het niet om). Spelen met de andere meisjes, of gewoon af en toe even de rust nemen alleen op de slaapkamer. Alles ging op een ontspannen manier met een veilig gevoel. Het was niet raar als even iets niet lukte. Het was niet erg als iets te veel was. En gewoon volledig jezelf zijn.
Waar mijn dochter na haar eerste weekend riep hier begrijpen ze me, dat gevoel hadden de moeders, tenminste ik zeker na dit weekend ook. Gespreken vol herkenning. Steun van elkaar. En zonder rare blikken of commentaar op de manier die bij jezelf.past met je kind om kunnen gaan. Door een geweldige locatie en een klik tussen de moeders, de dochters en de 3 geweldige begeleidsters hebben we echt kunnen genieten van een heerlijk weekend. Opgeladen met positieve energie kunnen we er weer heerlijk tegenaan..

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, staande mensen, schoenen, kind en buiten

Share Button

Categories: Autisme Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *