Een hart onder de riem…

Voor ouders van een zorgintensief kind is het soms zwaar, maar niet alleen voor de ouders. Ook de kinderen moeten dag in dag uit een stuk harder werken dan andere leeftijdsgenootjes. Soms is waardering, een steuntje in de rug, een schouderklopje, een hart onder de riem steken echt even nodig.

2 jaar geleden mocht daarom mijn oudste naar het Cliniclown college, een geweldige middag die helemaal in het teken van hem stond. Nu was het tijd voor mijn jongste kanjer, die worstelt op dit moment enorm op het sociale vlak, knokt als superwoman om haar best te doen op school elke dag weer. Via het internet kwam ik bij stichting hartendekens terecht.  Verhaal uitgelegd en ook deze dames waren het met me eens, mijn dochter verdiende wat hartverwarmends.. Gisteravond werd er een pakketje bezorgd. Wat een verrassing voor haar. Gewikkeld in de deken, knuffeltje onder haar arm, zo liep ze richting haar bed. Ze straalde, speciaal voor haar! Wildvreemde mensen hebben allemaal tijd en liefde gestoken in een mooie gehaakte zachte deken en knuffeltjes, want ja haar broer werd ook niet vergeten, daar zat ook een knuffeltje bij. Trots gaat ze alles straks op school laten zien, een deken waarin ze kan wegkruipen en altijd wat extra warmte kan vinden. En haar broer, die heeft zijn knuffeltje in zijn tas gestopt, want die is precies groot genoeg om overal mee naar toe te nemen zonder dat het opvalt.

Je kan zelf je kinderen alle liefde van de wereld geven, ze blijven zich soms anders, speciaal voelen. Maar door stichtingen zoals de cliniclowns en hartendekens voelen ze zich even positief speciaal en heel bijzonder. Net wat nodig is om opnieuw weer door te gaan! Bedankt

 

1606986_806893172754425_7950046938510585335_n


Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *