Geluiden

Ondanks dat mijn kinderen zelf regelmatig aardig wat geluid produceren, is geluid wat bij hen binnenkomt een prikkel die ze beide erg lastig kunnen verdragen. Iemand die te hard praat (of soms zelfs ├╝berhaupt praat), een stofzuiger of een grasmaaier, alles kan net te veel zijn. Bij mijn oudste is er zelfs een gevoeligheid voor bepaalde accenten waar hij enorm op kan reageren. Een druk klaslokaal, of gewoon een klaslokaal waar zacht gepraat wordt, soms is het even te veel. Een dagje weg en al die mensen om je heen die geluide maken, een langskomende vrachtwagen, of iemand die een muziekje draait, de prikkels die dan binnenkomen kunnen slecht gefilterd worden. Stofzuigen in huis wordt ook echt niet gewaardeerd als ze thuis zijn. Mijn dochter heeft zelfs een keer een wilde vreemde bouwvakker in het portiek aangesproken omdat de buurvrouw waarbij verbouwt was, nog even snel de avond ervoor een gaatje had geboord.. Ze was zo bang van het geluid geworden dat ze het echt even wilde melden dat dat echt niet meer kon… Kan je het je voorstellen een meisje van toen 9 die die volwassen man wel even ging vertellen dat dat niet meer mocht. Geluiden laten een enorme en blijkbaar ook lange indruk achter.

 


Beide kinderen hebben daarom ook mooie oorkappen/gehoorbescherming die bij dagjes weg standaard in mijn tas zitten. Een bijkomend nadeel is vaak echter ook de pasvrom, het is zoeken naar wat het fijnste zit, en helaas is er vaak niet een winkel waar je zelf kan voelen en passen wat je zelf nu het fijnste vind zitten. We hebben verschillende merken, van een simpele witte of zwarte tot een mooie roze… De een wat zachter dan de ander, de 1 dempt wat meer dan de ander. Maar eigenlijk kwamen we keer op keer op het punt uit dat ze net iets te strak zaten.. Elke keer was het dus afwegen welke prikkels ze te veel vonden, het gevoel van de koptelefoon of toch het geluid.
Hier zullen meer mensen tegen aan lopen.
Dan kom je een reclame tegen waarin geadverteerd wordt met betere pasvorm, en goede demping.. Op die zelfde dag kwam dochter thuis met de oorkappen van school , want taxi was druk, met de mededeling dat die stomme dingen toch niet hielpen… Gaan we dan toch die stap wagen… Voor het eerst heel brutaal (voor mijn doen) de leverancier aan geschreven, scholen konden testpakket aanvragen, maar wie weet kon ik dat ook wel, mijn bereik is ondertussen toch ook meer dan een school.. Een heel enthousiast antwoord volgende en een leuk pakket kwam al snel binnen, een mooi doosje met de oorkappen, maar ook iets lekkers voor de kinderen.. Argwanend werd er even gekeken, want nee het was geen mooi roze of een stoere legerprint. Tot ik aangaf even te moeten stofzuigen… Mijn dochter hoefde niet lang na te denken en zette de oorkappen op…. en besloot dat deze voortaan van haar waren, de dag erna gingen ze mee naar school. In het weekend hebben we ze helemaal uit kunnen proberen tijdens een plaatselijk festival, en heeft ze bij het podium kunnen genieten zonder te veel prikkels, kon ze in het bos bij haar gekleurde lichtje blijven staan toen er een fanfare voorbij kwam. en keer op keer vroeg ze ook zelf ernaar zonder dat ik moest vragen of ze toch niet beter….


Een goede demping, maar vooral ook zacht, en vooral dat eigenschap gaf hier de doorslag.
Nu is het natuurlijk heel leuk dat wij dat uit mochten testen, maar behalve een tip voor deze oorkappen hebben jullie dara natuurlijk niet zo veel aan, dochter gaat die van haar niet meer afstaan. Gelukkig mag ik jullie wel een mooie kortingscode van 10% geven. Als je besteld via
https://gehoorbescherming-shop.nl/coolkid-oorkap.html
kan je met de code KOPPIEKORTING 10% korting ontvangen.
Wij zijn aangenaam verrast.


Share Button

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *