Halloween

Daar sta je dan 10 jaar oud, en klaar om Halloween te vieren, verwonderlijk genoeg wil je je vampieren kleding aan. Dit betekend dat je een goede bui hebt, dat je er zin in hebt en er helemaal klaar voor bent.  We gaan naar Halloween op de plaatselijke kinderboerderij/zorgboerderij. Het Halloween feest staat aangegeven als spannend, maar niet eng, en goed toegankelijk vanaf 5 jaar.  Duidelijk is dat de leeftijd ruim genomen wordt, want ook jongere kinderen zijn aanwezig. De sfeer is geweldig, een keer op deze manier de kinderboerderij te zien helemaal super. De drukte valt reuze mee, er zijn net genoeg mensen om het gezellig te laten ogen, maar druk is het zeker niet. Ideaal zou je zeggen.

De grote schuur is omgebouwd tot spookschuur, en natuurlijk wil je daar in. Want Halloween is griezelen en dat is super leuk..toch….. Het intro in het voorstuk van de schuur krijgen we nog mee, een spook verteld iets, terwijl het licht minimaal is, wanneer het licht aan is zijn er 2 spoken,  geen groot schrikeffect, dat willen ze namelijk niet bereiken, griezelen op een niet te enge manier… Helaas dit is te veel, je verstijfd, verzet geen stap meer en zegt dat je niet doorgaat. Een spook laat haar gezicht zien en geeft nog uitleg, het is niet echt. Maar dat weet je maar al te goed, het is te veel. Mijn hart breekt als de rest van de groep doorloopt, een groep met allemaal jongere kinderen die duidelijk spanning voelen maar er mee om kunnen gaan. Je wilde zo graag, maar het lukt niet.  Eenmaal buiten ratel je door over verhalen die anderen over griezelfilms verteld hebben. Stoer vertel je wel te willen griezelen.. maar nu lukte het even niet.

We besluiten naar huis te gaan, en met wat lekkers een leuke film te gaan kijken, lekker in halloween stijl, maar geschikt voor je leeftijd…Stoer roep je;”ja, thuis lekker griezelen.” En nu zitten we weer veilig thuis, heb je charlie en de chocoladefabriek opgezet als Halloween film, en geniet je van wat lekkers… Halloween in onze eigen stijl… en volgend jaar… proberen we het gewoon opnieuw… maar allen als je dat zelf wilt


Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *