Autisme Blog

Het ideale onderwijs

volgens de regering;
Elk kind gaat naar school, waar een passende plek is voor elk kind. de leraren zijn lekker goedkoop en maken lange uren. Ouders en kind klagen niet. Speciaal onderwijs is niet nodig, want de scholen bieden een passende plek voor elk kind.

Volgens de gemeente;
Als een kind niet op de buurtschool kan, moet het naar de dichts bijzijnde school die aangeeft dat het een passende plek biedt. Vervoer met taxi moet zo min mogelijk gebeuren, en een taxi chaffeur kan best een taxi vol impulsieve overprikkelde kinderen aan. Want een kind zit dan toch gewoon rustig op zijn stoel voor anderhalf uur. Wanneer kind niet naar school kan dan bieden we alleen zorg, en het stukje onderwijs dat wel
mogelijk is gaat de gemeente uiteraard zeker niet betalen.

Volgens de leerplichtambtenaar;
Een kind moet naar school, lukt dit niet ligt dat vast aan de ouders en gaan we dreigen met veilig thuis. Ouders laten altijd het kind over hun heen lopen, een arts die een kind een uurtje ziet weet vast wel beter hoe het echt gaat met een kind.

Volgens de leraren;
kleine klassen, tijd voor de leerlingen om echt passend bieden, hulp binnen de school in de vorm van bijvoorbeeld een klassen assistent. en weinig klagende ouders.

Volgens de directeur;
Mijn school, is perfect, biedt passend onderwijs. Gaat goed zo toch.

Volgens de ouders;
Passende plek voor kinderen, onderwijs die het kind ziet, meedenkende leraren/school. Als school niet lukt maatwerk om wel onderwijs aan te kunnen bieden waar dan ook.

Ideaal onderwijs bestaat niet, hoe graag we het ook willen. Maar betere samenwerking, meer mogelijkheden en denken buiten de hokjes zou fijn zijn. Beter nog laat de hokjes eens los!
Stop met bezuinigen op het onderwijs, het onderwijs is de toekomst en daar zou gewoon niet op bezuinigd mogen worden. Geef de kans aan de kleinere klassen, sta open voor meer samenwerking en luister naar elkaar. Maak onderwijs buiten school mogelijk indien nodig zonder dat het een strijd wordt om wie dat dan moet gaan betalen. Een thuiszitter zit niet zomaar thuis, maar verdient wel onderwijs. Maar laten we als ouders ook het respect blijven hebben naar school. Het missen van
een schoolfoto… werkelijk je kind zal daar later echt geen trauma aan over houden. Samen werken we aan de toekomst van een kind, en willen we ze allemaal het beste bieden.
Ik heb een thuiszitter en een dreigende thuiszitter, kan dit voorkomen worden? zeker weten doe ik het niet, kan het beter, dat zeker wel. Voor mijn oudste hoop ik dat onderwijs 1 op 1 op een zorgboerderij mogelijk is zonder inschrijving bij een school, maar gewoon een gemeente, of overheid die hier een
potje voor maakt, hij is zeker niet de enige. Voor mijn jongste hoop ik dat het samenwerkingsverband en alle betrokken meer kennis van zaken krijgen. Externaliserend problematiek is duidelijk, maar internaliserende problematiek bestaat wel degelijk en hoewel iets niet altijd zichtbaar is is het er wel.
Een passende plek voor deze kinderen is belangrijk, en als deze dan ook nog eens bestaat, maak deze dan beschikbaar
zodat we voorkomen dat er nog meer thuiszitters bij komen.
Juist de kinderen die buiten de hokjes dachten maakte een verschil, laten we dan juist deze kinderen koesteren
en een toekomst geven!


Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *