Autisme Blog

Mijn wijze dochter

“Mama, je mag gewoon ook een foto van mij herkenbaar op je blog zetten.” Mijn dochter loopt naast me, en net hebben we een mooie foto gemaakt die ze met alle liefde wel wil delen. Mijn blog is bekend bij mijn kinderen, echt lezen doen ze het niet, wel horen ze over de reacties en de onderwerpen. Ze geven zelf ook weleens aan; “mama, hier moet je een blog over schrijven”. Ze hebben de leeftijd ook om mee te kunnen denken. Ze helpen graag anderen, maar ervaren net zo graag dat ze niet de enige zijn die ergens tegen aan lopen. Mijn dochter weet het goed te verwoorden, ze wil namelijk graag dat andere kinderen zich ook echt begrepen voelen en zich niet eenzaam voelen. “Neem mij maar als voorbeeld, mama, want nu durf ik mezelf te zijn, nouja meestal dan…. En ik hoop dat anderen dat ook durfen. En dat ze snappen waarom ik soms anders reageer en soms een beetje raar ben”. Mijn antwoord dat ze niet raar is, maar gewoon mijn unieke elfje krijg ik een dikke knuffel.. Ze huppelt verder kletsend tegen een onzichtbaar vriendinnetje dat mee is, genoeg gepraat on de echte wereld.. Mijn heerlijk meisje… wat ben ik blij dat ze met regelmaat net zo trots is opzichzelf is als ik op haar ben.
Bij deze de foto die ze zelf heel graag wilde delen… Mooi van binnen en van buiten…

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, brug, buiten, natuur en water

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *