Mooie momenten

Vaak hebben we het over de dingen waar we tegen aanlopen met onze kinderen. Vooral in de laatste maanden van het jaar staan we vaak in standje overleven.. uitkijkend naar het nieuwe jaar waarin we starten met rust en regelmaat zonder gekke feestdagen of enorme prikkels. Misschien juist nu dus een mooi moment om eens stil te staan bij wat onze kinderen of het stuk autisme in het algemeen ons hebben geleerd.. Wat hebben als onze moeilijke momenten ons opgeleverd.

Op het moment dat je kind geboren wordt gaatje er een hele nieuwe wereld voor je open.. Je leert een liefde kennen zo groots had je die nooit verwacht. Het geeft je een enorme kracht om er voor je kindje te zijn. Heel mooi. Dan blijkt het toch minder soepel te lopen dan je verwacht maar leer je enorm doorzettingsvermogen kennen, voor je kind blijf je vechten en blijf je gaan. En vechten en doorzetten leer je echt wel wanneer niets makkelijk blijkt te zijn.
Ze leren je met andere ogen naar de wereld kijken.. leren je na te denken en stil te staan bij wat er nu eigenlijk echt belangrijk is.. Dagelijks wegen we tegen elkaar af wat is het waard om de strijd aan te gaan en wat niet. Wat is nu eigenlijk echt belangrijk.
We leren genieten van hele kleine dingen, leren de waarde van een knuffel of gewoon een moment van oprecht contact. Leren om.niet alles als gewoon te ervaren.. En hoe lekker is het dat ze je leren om te gaan winkelen op een stil moment… dat had je jaren eerder ook wel gewild dat relax shoppen zonder drukte om je heen.. Ze leren ons keuzes te maken waar we normaal.niet voor zouden staan. Ze leren ons dat we dat moment voor onszelf moeten koesteren en gebruiken om echt te ontspannen..
Maar bovenal leren ze je engelengeduld te hebben em je rust op te zoeken… want wanneer we dat kwijt raken komen we nergens meer.
Ik ben trots op mijn bijzondere kinderen met beide hun eigen talenten beide hun eigen mogelijkheden en levenslessen die ze mij leren.. rn hoewel het echt niet altijd makkelijk is hebben ze mij zo ontzettend veel geleerd.

foto van ASS-enzo.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *