Menu

Google Analytics statistieken

gegenereerd door GADWP 

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Spoorwensdag

1 juni 2018 - Author: Ingrid - Geen reacties

 

Afgelopen dinsdag was het zover een spoorwensdag voor mijn zoon.. Een dag geheel in het teken van treinen, een V.I.P. momentje.. Waar werken aan zelfvertrouwen hoog op de agenda staat is zo’n dag naast heel bijzonder ook heel welkom. Na een flinke meltdown voor we weg moesten kwam er ondanks wat spanning, onderweg naar het station al wat ontspanning naar boven. Een heel team aan wens uitvoerders stond voor ons klaar 3 man sterk allen werkzaam bij ProRail en onze eigen NS consuctrice. We kregen een mooi #spoorwensdag shirt en mijn zoon een tasje vol mooie trein cadeautjes.

Deze speciale dag hebben we de indrukwekkende werkplaats in Haarlem bezocht, waar we een enthousiaste rondleiding kregen die we nooit zullen vergeten en waar wederom een goodiebag klaar stond. Na een lunch in de conducteurs ruimte op Haarlem station, ging onze reis weer verder via Rotterdam naar Zwijndrecht.. Tijdens deze reis was er even de mogelijkheid om tot rust te komen en uiteraard even te de kaartjes te controleren.. Daar staat je zoon die meestal ver weg blijft van vreemde enorm sociaal kaartjes te controleren en reizigers een fijne dag te wensen. Daar kan geen sociale vaardigheden cursus tegen op.

In Zwijndrecht stond onze ‘speciale trein’ al op het bord en stond de paparazzi te wachten… Ze waren er dan wel niet voor ons, maar ohhh wat zoude die treinspotters graag ook met ‘de Kameel’ mee zijn gereden. En wat een belevenis was ‘ de Kameel’ een uitzicht enorm, een gezellige sfeer, het maakte de dag helemaal af..

Terug op Rotterdam namen we afscheid van onze wensvervullers, onze conductrice en de Kameel.. Nog 1 trein terug naar Den Haag.. De tranen in zijn ogen… De dag ten einde… Wat een mooie dag, heerlijk ontspannen, open contact gemaakt en vooral enorm genoten. Een herinnering om nog heel lang van te genieten…

Hoe belangrijk kan zo’n dag zijn voor een kind die vaak dagelijks een strijd voert om zich staande te houden, die er van zichzelf met enige regelmaat gewoon niet mag zijn. Hoe mooi is zo’n dag als je je kind intens ziet genieten… Zelfs nu een paar dagen later als alles even te veel is blijkt al meteen hoe belangrijk deze dag voor hem was.. Je even heel speciaal voelen. Bedankt iedereen die deze dag voor hem mogelijk heeft gemaakt.
#spoorwensdagen #swd18 #NS #ProRail

 


Share Button

Categories: Autisme Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *