14 jaar

Morgen de 21e wordt ze alweer 14 jaar. En alle clichés zijn waar het gaat zo snel, 1 keer knipperen met je ogen en ze is veranderd van dat kleine peutertje die als een vlindertje; angst iedereen fladderde en een glimlach op hun gezicht toverde naar een prachtige dame met een unieke stijl en voorkomen die nog steeds bij mensen een glimlach tovert.
Een dame die jarig zijn maar ingewikkeld vindt, ouder worden betekend veranderingen en veranderingen zijn lastig. Maar ook cadeaus zijn ingewikkeld, mensen geven je een cadeau, maar wat betekent dit, dat het puur is omdat je jarig bent is lastig. Want wat verwacht men na een cadeau? Dank je wel zeggen is dus ook ingewikkeld, want zeg je dan iets toe? Een simpel iets kan in haar hoofd heel ingewikkeld worden. Iets wat met de jaren duidelijker wordt. Waar ze vroeger zei: “een cadeautje hoeft niet” denk je al snel, dat ze genoegen neemt met weinig, maar nu ze ouder is weet ze het beter uit te leggen, het is gewoon ingewikkeld. We nemen de druk al jaren weg door het cadeau van mama een tijdje voor de verjaardag te geven, bij beide kinderen trouwens, en waar ik op de verjaardag zelf nog weleens iets kleins wilde geven, weet ik nu dat ik dat meer voor mezelf deed dan voor hen, dus dat laat ik weg en zorg dat ze een passende dag krijgt op haar verjaardag. Dit jaar is dat geen visite, maar een dagje op stap naar het Archeon samen met haar vriendin, haar broer en ik.
Vandaag gaat ze zelf boodschapjes halen om cup cakes te maken, die ze ook zelf maakt. Hulp vragen of accepteren wil ze niet, dat is namelijk net zo ingewikkeld als het krijgen van een cadeau.
Mijn lieve kleine meisje, speciaal op zoveel verschillende manieren, groei verder als je uniek zelf!
Kan een afbeelding zijn van een of meer mensen, buitenshuis en kasteel

Share Button

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.