Gewoon jezelf zijn

Ze kan zo heerlijk zichzelf zijn, zich verliezen in haar eigen wereldje en haar fantasie. De kracht die ze daarin heeft blijft me dag na dag verbazen. Ter gelijkelijk is diezelfde kracht een enorme valkuil. Een vlucht de fantasie in is zo gemaakt, haar fantasievrienden nemen rustig de rol over van echte sociale contacten en in je eigen wereldje is veilig.
We zoeken de balans en vanaf groep 2 of 3 is er al de regel, dat als je de drempel van het klaslokaal overgaat ze moet proberen om in de realiteit te blijven. Dit lukt niet altijd, maar regels zijn belangrijk dus doet ze haar best. Ook in het verkeer proberen we die regel, maar de prikkels in de stad zijn te overweldigend dus lukt dat minimaal, hier houden we dus rekening mee.
Maar soms mag de realiteit even los gelaten worden. En gaan we in cosplay opstap, tenminste zij dwaalt door de wereld waarin de realiteit en de fantasie in elkaar verweven zijn terwijl ik naast haar zorg dat dat veilig kan. Ze voelt zich heerlijk, ongeacht blikken van anderen. Ongeacht opmerking.
Waar voor haar het niet voor te stellen is dat je je fijn voelt in de maatschappij, zal een ander niet snappen hoe je volledig roze gesmickt in een trein kan stappen. Maar voor haar is het gelukkig vanzelfsprekend dat het veilig is als mama er maar bij is..
Kan een afbeelding zijn van een of meer mensen, staande mensen en buitenshuis

Share Button

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.