oudjaar

Buiten hoor je al regelmatig wat vuurwerk, de mensen komen bij van de kerstdagen en maken zich klaar voor het afsluiten van het jaar. een periode is aangebroken vol herinneringen over het voorgaande jaar, mooie momenten, momenten die je liever vergeet. Momenten waar je kracht uit hebt gehaald, momenten die je tekenen voor de rest van je leven. Mensen die kwamen en gingen. En waar mijn gedachten nu vooral uitgaan naar sluit het jaar maar af en vol goede moed stappen we het nieuwe jaar in blijft mijn gevoel nog een beetje hangen.
Mijn eigen gevoelens die ik nog geen plekje kan en mag geven van mezelf omdat daar de ruimte nog niet voor is. En toch zou ik ze het liefst achter me laten. Maar het zijn ook gevoelens die me kracht geven, kracht om door te zetten, kracht om er te staan voor mijn kinderen. Kracht om in 2019 door te knokken, onze weg te zoeken die voor ons het beste voelt, en is.
Wederom het voornemen nog meer te luisteren naar wat goed voelt. Luisteren naar wat mijn kind me verteld op welke manier dan ook. Met woorden, met gedrag, met welke manier dan ook. Een jaar waarin we nog meer afgaan op de kracht die er is tussen mij en mijn kinderen.
Een nieuw jaar, een start die ons de weg lijdt naar een pad die nog niet helemaal zichtbaar is, geen geasfalteerde weg, maar een stevig pad, een pad door een bos waarin donkere dichtbegroeide plekken zullen zijn, maar ook stukken waarin de zon ons tegemoet zal schijnen. Een pad waarheen dat weten we nog niet, maar we lopen vooruit, en of het de kortste route zal zijn of een route die ons via andere avonturen naar de bestemming brengt, dat maakt niet uit. Met geduld, hoop en krachten om het pad als drie eenheid te bewandelen, soms vergezeld door de mensen die dicht bij ons staan en ons helpen als het even te donker is, komen we waar we moeten zijn.
2019 mag komen, we zijn er klaar voor, laten 2018 ons en nemen de mooie momenten mee, en een klein stukje onzekerheid, maar laten we die proberen positief te gebruiken.

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, buiten en water

Share Button

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.