Het spookt in je hoofd..

Het spookt in je hoofd, ijsberend probeerde je mee te luisteren wat minister Rutte te vertellen heeft. De scholen gaan weer open, je zus mag weer naar school of niet.. Want die ligt al een week ziek met griep of corona.. En hoe gaan ze dat allemaal doen.. Ook hoorde je de woorden dat het toch wel zwaar was voor de ouders.. Dat hoort er toch gewoon bij, ik ben al 3 jaar thuis zeg je.. Uiteraard niemamd zorgboerderij, dus voor jou gelden in je gedachten zeker nog alle restricties.. “Ik ga echt nog niet, ik ga pas na de zomer!”. De angst nog te groot, je wilt eerst afwachten of alles goed gaat. Sociaal emotioneel ben je de laatste weken heel jong, slapen gaat slecht, en na je opsluiten in je games en je kamer, zit je nu het liefst de hele dag naast mama. Het liefst 24 uur per dag, nou ok 23 uur, mama mag koken en douchen en jijzelf douchen. Dat je nu door de koorst van je zus helemaal niet naar buiten mag vind je niet erg, ze is niet ziek genoeg om het eng te vinden en vooral wel lekker rustig.. Al hou je het wel in de gaten als mama overleg heeft met de huisarts. We duimen in ieder geval dat jij geen klachten krijgr en het bij mama bij de milde hoofdpijn en verhoging blijft.
Minsiter Rutte vind je wel sympathiek maar de meneer vanhet RIVM snapt het volgens jouw niet helemaal want de woorden :” we denken dat” geven geen zekerheid, en het mooie aan de wetenschap was juist die zekerheid.
Het blijft ook lastig, want uitleggen om je sociaal emotionele leeftijd is kinderachtig en stom, zo vervelend dat je afhaakt. Maar uitleg op je cognitieve leeftijd zorgt voor angst, die je niet kan en wil benoemen. We leiden dus vooral maar weer even af als de spanning te hoog oploopt, zien eerst wat het effect is als je zus weer naar school mag, en hopen dat we daarna met kleine stapjes terug kunnen werken naar de zorgboerderij. Nu is het weer tijd voor iets anders en samen kijken we naar een documantaire in het engels over geschiedenis want dat is duidelijk en daar veranderd niets aan.
En mama, mama ziet die 1.5 meter samenleving straks wel zitten.. even ruimte om haar heen. Maar tot het voor jouw goed genoeg voelt mag je tegen me aan kruipen 24 uur per dag.

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, staande mensen, oceaan, lucht, buiten, natuur en water

Share Button

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *