Kerst 2019

Daar zitten we in de trein, lekker 1e klas… Maar half nederland is vandaag met de trein.. Naast me schuift mijn zoon onrustig heen en weer. Er zijn van die dagen dat elk gesprek van anderen hem op zijn zenuwen kan werken. En vandaag na gsiter sociaal te zijn gewrest, want mama en oma waren jarig, is zo’n dag..
“Mama, waarom zeurt die vrouw zo?”. Maar na een grapje dat hij gelukkig niet met haar getrpuwd is en het ook niet zijn oma is gelukkig probeert hij het een plekje te geven. Je ziet en merkt dat daar dan ook wel al zijn energie en geduld in gaat zitten, zijn zus mag nog geen geluidje of beweging maken zonder dat hij er last van heeft. Blij dat hij de andere personen in de trein niet overprikkeld aanvliegt of terecht wijst, want waarom ga je in hemelsnaam een taptoe op je telefoon zitten kijken met het geluid aan als je in de trein zit.. Maar voor zijn zus niet echt de beste manier..
Zijn zus echter zit al dagen in haar eigen wereldje. Donderdag brak ze haar arm met schaatsen en sinds die tijd zijn haar denkbeeldige vriendinnetjes en haar sprookjes wereld niet meer weggeweest. Waar de familie gister haar echt niet meer kon volgen vroeg haar nichtje haar os ze vriendinnen had.. je weet wel van die echte vriendinnen die zij ook kon zien. Die zeg maar net als zij echt waren.. Vanaf een afstandje kon ik het gesprek voeren, en zie je hoe haar nichtje het eigenlijk al vrij normaal vibd hoe mijn dochter is, maar is daar wel het besef, niet alleen mijn nichtje ziet dit, ook alle anderen om haar heen.. Dat zal flink verwarend zijn, uuterlijk gewoon een meisje van 12 die in een jonge brouw verandert, tot ze gata praten en ze het over haar fantasie vriendin heeft of daar letterlijk een gesprek mee staat te voeren. Voor ons hoort het erbij, net als de ontploffing die volgende nadat ik eigenlijk iets te lang bleef zitten bij opa en oma gister..
Nu echter in de trein, ondertussen de volgende trein en een rustiger plekje.. op weg naar een theater om even te ontspannen met een theatershow, want ookal zijn dat enorme prikkels eigenlijk, is dat ontspannen op zijn best..

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Share Button

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *