Raar

“Mama, waarom vind iedereen me raar? ”
Die vraagt kom hard aan als je dat hoort van je dochter van 8.
“Je bent niet raar, je bent anders. En anders is niet minder, anders is gewoon dat je jezelf bent. Alleen mensen snappen mensen soms niet en daarom noemen ze het raar.”

8 jaar oud, en je zou moeten genieten. en je geen zorgen hoeven maken over anderen. Maar helaas werkt het in de realiteit niet zo.
Mensen zijn kudde dieren en gaan graag op in de menigte, terwijl ze aan de andere kan eigenlijk allemaal uniek en anders willen zijn. Maar ondertussen leren we een kind om “normaal”te doen. en ja ik betrap mezelf er ook weleens op, op de kreet “doe toch even normaal.” Maar wat is normaal, en wat is raar dit zal voor iedereen anders zijn.
Als we nu eens elkaar en onze kinderen leren dat je juist kan leren van dingen die anders zijn, misschien dat een groep kinderen zich dan een heel stuk minder raar gaan voelen..
En voor mijn lieve dochter; blijf zoals je bent, je bent geweldig en uniek. je springt eruit in de menigte, letterlijk en figuurlijk maar zie dat als een voorsprong en een geweldig eigenschap!

DSC_0607


Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *