Vol stom hoofd..

“Mijn hoofd is vol… stom hoofd… zo kan ik het niet.. zo lukt het niet… laat me alleen… Mama blijf bij me… Mama ik ben bang…”. Dicht tegen me aan als het even kan en anders zo dicht bij mogelijk.. De Sint drukte wenst ze weg. De picto tegen rommelpiet hangt aan haar tafel op school. Maar haar surprise heeft ze gemaakt al gaf ze al aan dat ze echt echt niet naar school ging 5 december… Thuis gaan de musical liedjes aan en vragen we maar niet te veel…
Ondertussen is ook de oudste van slag… druk bezig controle te houden op alles wat zijn zusje doet…Ook daar is de druk van de laatste maanden van het jaar toegenomen, en is het mailtje naar de zorgboerderij de deur uit.. Help geef ons duidelijkheid wat doen jullie wel of niet met Sint en Piet…
Ondertussen ben ik naast gewoon mama een doanebeamte die probeert de grens tussen broer en zus te bewaken. Ben ik een plakbandje die heel elastisch is.. Hoop ik af en toe alleen op de wc te kunnen zitten ( tevergeefs)… zit mijn tafel onder de verf van een surprise, zo’n kwart kan alle kanten op vliegen maar wordt vooral neergegooid met de woorden;” ik kan het toch niet”…. Hoop ik s’nachts in ieder geval 1 of 2 uur zonder kind aan me vastgeplakt te slapen om bij het opstaan de grens weer te gaan bewaken… In de spiegel kijk ik maar even niet, hoop dat ik er niet zo uitzie als ik me voel…. was het al januari?

foto van ASS-enzo.
foto van ASS-enzo.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *