Autisme Blog

Voornemens

Nieuwe jaar, nieuwe voornemens.. Tenminste dat is vaak de verwachting. Wat wil je bereiken in 2020? Wat zijn je goede voornemens? Waar wil je staan eind 2020?

Ik heb geen idee.. Wat wil ik bereiken…. Ik wil genoeg, maar is het haalbaar, is het realistisch genoeg het uit te spreken? Ga ik een voornemen uitspreken wat niet haalbaar is? Of hou ik het voor me…. Houdt dat me dan tegen, of durf ik toch ervoor te gaan..
In mijn hoofd vol plannen, ideeën en hoop. In de realiteit… Angst… Want die houdt me tegen.
Ideeën als nog meer kennis en bekendheid over autisme. Wie weet wel mijn blog naar 5000 likes… nog maar 510 te gaan tenslotte.. Maar leuk hoor een mijlpaal van 5000 likes maar dat is maar een getal. Wat belangrijker is dat de woorden die ik tik kunnen helpen bij anderen. Waar dit blig volgens mij niet bij helpt. Maar een blog schrijven is meer dan andere willen helpen, het is vooral ook een uitlaatklep voor mijn eigen gedachtes die alle kanten opvliegen. Neem tijd voor jezelf zeiden ze, even rust momentje, ondertussen zijn het juist mijn gedachtes die alle kanten opvliegen zonder de focus die het ritme en de zorg voor mijn kinderen brengt.
Maar zoals ook in mijn gedachtes dwaal ik af, want volgens mij was ik bezig met voornemens…
Wensen voor de toekomst genoeg.. Wat wil ik bereiken… Een heleboel.. Maar vooral dat mijn kinderen verder kunnen ontwikkelen op de plek en de manier die passend is. Dat grote zorgen en trauma’s een plekje krijgen etc.. maar is dat een voornemen.. Want is dat niet gewoon iets wat alle dagen geldt…
Toch is er wel.iets wat ik graag zpu bereiken, niet per se in 2020, maar gewoon ooit.. Een manier waarbij ik mijn kennis, mijn liefde, mijn manieren om dingen op te lossen kan delen met andere ouders, kinderen en volwassenen met autisme. Dat ik naast mijn eigen kinderen ook anderen kan begeleiden op de manier die passend is voor hun, zonder dat uit de boekjes te doen. Want hoewel een opleiding echt wel kennis geeft, zijn de ervaringen denk ik een nog mooier startpunt om vanuit te begeleiden.. Met de extra kennis over bach bloesems als ondersteuning, mijn ervaring en intuïtie, zou ik graag mensen willen helpen.. Een mooie wens…

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *