Autisme Blog

Ingewikkeld

Waar we dachten al een aardig ingewikkeld leven vol verrassingen te hebben, waar alles gestructureerd was, maar het zeker nooit saai was, kwam daar net na de zomer een gebeurtenis bij die ons leven compleet op zijn kop zette.. 7 maanden later beginnen we aan een nieuwe start, een nieuwe start waarmee we dingen afsluiten die we een plekje willen gaan geven. We weer een veilige thuishaven hebben waar we volledig onszelf kunnen zijn en waar we nu echt hopen even in rustig vaarwater te komen, voor zover dat gaat in toch wel een bijzonder gezin. Want niets gaat hier zoals je het verwacht. Belastbaarheid blijft een issue en een thuiszitter zal nooit normaal zijn of worden. Maar wat hebben we ook veel geleerd de afgelopen maanden, Hoe sterk iemand kan zijn, hoe belangrijk die band is die we hebben met zijn 3-en. Dat er dan weliswaar sprake kan zijn van hechtingsproblematiek, maar dat er wel weer bewezen wordt dat vertrouwen in ons gezin niet kapot kan.
Meer dan eens werd duidelijk dat dat eigen wereldje ook zoveel meer waarde kan hebben in lastige situaties. Meer dan eens werd laten zien hoe sterk iemand kan zijn. Maar ook werd duidelijk dat belastbaarheid van een kind heel goed in de gaten moet worden gehouden. Was het overduidelijk dat wat je aan de buitenkant ziet niets zegt wat er aan de binnenkant gebeurt. En mag ik dankbaar zij voor het netwerk, hoe klein dan ook dat om ons heen is.
Wanneer veiligheid en vertrouwen op de proef worden gesteld. Wanneer er een situatie voordoet die je neer kan knuppelen, konden we door alle jaren die niet vanzelf ging, een kracht putten uit de kracht om door te gaan. Voor nu hopen we even gewoon op rust. Een veilig plekje is er, een fijne school voor de jongste, en een fijne plek waar de oudste kan zijn wie hij is. Hulpverlening die ons begrijpt. We zijn er nog niet, maar we komen er wel, nog sterker dan voorheen.. Maar nu eerst rust, een stapje terug en samen genieten…. en over een dag of 10 wanneer beide kinderen er een weekendje niet zijn haalt deze mama iets lekkers en proost even op de rust…

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *