genieten van dat wereldje

Wat kan ik enorm genieten van dat eigen wereldje. Heerlijk je terugtrekken vanuit de echte wereld, alsof je op een eilandje midden op de oceaan bent zonder invloed van anderen.

Dit weekend hadden we even een bewust 1 op 1 momentje. Samen praten over waar je in je hoofd mee bezig bent, tussen alle verhalrn van haar eigen interesses door. Wat betekend als moeder goed luisteren en inspelen op wat ze zegt om het onderwerp naar jouw vraag te leiden.. Stukje PRT (pivotal response therapie) toepassen. En wat heerlijk als het lukt en ze je meeneemt in de wir war van haar gedachten. Want als je 12 bent, je hormonen aan de gang gaan dan ontstaat er in de chaos in je hoofd, nog meer choas dan je dacht dat kon. Gelukkig komt haar snelle denkwijze boven en merk je dat haar sterke persoonlijkheid daarin haar ook echt kunne helpen als je haar gedachten een beetje begeleid. De onderwerpen gingem vam de hak op de tak, maar 1 ding was duidelijk ze wil echt een puber zijn en zichzelf ontdekken.. Ze weet op sommige vlakken precies wat ze wil en door daarin mee te gaan versterkt je haar zelfvertrouwen.. Ze blijft wel een puber die je kan sturen, want ze wil eigenlijk helemaal.niets doen wat mama niet wil.. Een puntje waar echt rekening mee moet worden gehouden, want in de puberteid moet je ook sterk genoeg worden om jezelf af te kunnen zetten tegen een ander als dat nodig is..
Het resultaat van onze 1 op 1 tijd was dan ook groen licht voor af en toe lichte make up (lipglose en lichte oogschaduw), de uitgesproken wens voor vrouwelijke kleding met een stoere touch, dus een leuk rokje met stoere boots eronder. En paars haar…

En na zo’n eigenlijk perfecte dag, is haar spanningsniveau naar beneden en zie ik na een drukke winkel bezoeken vandaag aan begin van de dag een meisje die haar eigen wereldje weer kan vinden op het moment dat het nodig is.
En ik, ik kan alleen maar trots zijn dat dit mijn dochter is…

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, buiten, water en natuur

Share Button

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.