Moederdag

In het ideale plaatje zit je s’ochtends aan het ontbijt, gemaakt door de kinderen ( eventueel met hulp van vader) open je kadootjes, bewonder je prachtige knutsel werkjes en gaat alles ontspannen. Daarna ga je langs de oma’s of maak je een ander gezellig uitje..

Het ideale plaatje bestaat die wel echt? Geeft het niet een vertekend beeld van wat de werkelijkheid is..

Terwijl dat beeld jaren lang zorgde voor gespannen kinderen die wilde dat ik vooral kon genieten. Maar ondertussen zoveel spanning opbouwde dat ik me niet een fijne maar eerder een waardeloze moeder voelde..

Ondertussen vertelde ik vooral hoe mooi dat kunstwerkje was die ik van scheurende kinderhandjes redde omdat het misschien niet mooi genoeg was.. blusde ik de figuurlijke brandjes tussen het kind dat nog liever en vrager deed dan het al was en het kind dat door spanning vooral opstandig en boos werd ..

De druk eraf.. moederdag wordt voor mijn ene kind een dag zoals zo velen.. gezien het benoemen al voor een error zorgde.. moederdag is voor mijn andere kind de dag dat ik mag bepalen wat we eten ( doe ik anders natuurlijk nooit, en wel binnen de grenzen dat het natuurlijk past in wat mijn kinderen eten), ze kookt. Ik mag zeggen waar we naartoe gaan.. ( een schommel zou fijn zijn mama)

En vanmorgen zat ik op de fiets om mijn eigen broodjes te halen voor het ontbijt. Maar het kopje thee wat bij thuiskomt klaarstond kon ik dankbaar ontvangen..

Mijn echte favoriete moederdag is niet die 2e zondag in Mei. Maar een dag waarom ik kan genieten van hoe het is om moeder te zijn. Samen iets leuks ondernemen, samen herinneringen maken. Een dag dat de ontspanning het wint van de spanning.. Dat is voor mij de ideale moederdag.


Share Button

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.