Meegaan in die fantasie

Een blik naar de cosplayers dan de blik naar haar moeder de twijfel, ga ik zelf die kant op, durf ik het, durf ik te praten. Durf ik het contact te leggen met de vreemde die duidelijk mijn interesses delen, durf ik die stap te zetten…….Contact willen maken en contact durven maken het is de afwegen die ze elke keer weer maakt. En dan die stap vooruit, een knikje of de bemoediging “ga maar”… en daar gaat ze een foto, insta uit wisselen en ze straalt. Want ze durfde het. Het is de eerste stap, ze wil zo graag meer vrienden, vrienden waarmee ze samen in de fantasie kan verdwijnen, maar ook vrienden die het snappen als ze even niet reageert omdat het sociale zoveel van haar vraagt. Sommige sociale handvatten moeten vertaald worden. Vanuit het verlegen niet durven kan ze zo omspringen naar over enthousiast wat voor de ander weer verwarring kan geven. En zo is het leerproces waarbij langzaam steeds meer stappen worden gemaakt. Weemoedig kijk ik uit naar het moment dat ik dan nog wel mee mag naar de fairs en conventies maar dan maar ergens moet gaan zitten terwijl zij zich amuseert. Weemoedig want ik geniet zo van de momenten samen, maar wat wens ik haar dat vrije gevoel (weer) toe. Want wat is er nu leuker dan met anderen opgaan in dat zo fijn aanvoelende wereldje van de fantasie waar je kan zijn wie je wil zijn die dag, dat moment zonder oordeel van een ander. Haar fantasie en eigen wereld zijn haar kracht, haar super power! En die kracht gebruiken we om door te groeien, in contact maken, wederkerigheid, maar ook communicatie en zelfs een stukje exposure om haar trauma aan te pakken. En elk stapje moedig ik aan juich ik toe, terwijl ik met haar meereis door de fantasie…En het moment dat ik straks gewoon ergens kan gaan zitten of staan met mijn camera en mijn eigen passie weer geheel kan omarmen is in zicht… En hoe mooi zou het zijn als ik straks tijdens het uitoefenen met mijn eigen hobby toch haar anker van veiligheid kan blijven. Omarm die kracht van je kind en gebruik die voor jezelf misschien lastig te begrijpen passie van je kind om te ontwikkelen en groeien! En geniet terwijl je het doet, leef je in in je kind en het zal je de wereld laten zien op een manier die je niet eerder zag.


Share Button

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.