Pride month

Dat heeft nu eigenlijk niets met autisme te maken zullen velen denken, niets is echter minder waar. Autisme en de lbtq+ gemeenschap hebben een duidelijk statistisch bewezen verband. Het is niet zo dat je meteen binnen beide regenbogen valt, maar de kans blijkt wel veel groter te zijn. Hier in huis is dat wel duidelijk aanwezig. Waarvan de 1 wat meer uitgesproken dan de ander.

En ook de boodschap die overgebracht wordt is wel heel passend bij zowel autisme als lbtq+ (sorry als je het hier niet mee eens bent) want willen we eigenlijk niet allemaal dat iedereen zichzelf mag en kan zijn. En of dat nu met seksualiteit, gender of andere eigenschappen is blijkt hier in huis niet belangrijk en van evenveel waarde.

We willen dat iedereen kan zijn wie die is. We willen dat iedereen volledig zichzelf kan zijn. En we willen dat je kan liefhebben wil je wil.  Of je nu lekker alleen wil zijn of dat je op welk gender, of juist geen gender valt alles is goed.

Vandaag deden wij dus mee aan het meeste vreedzame protest wat er is, protesteren terwijl je er eigenlijk een feestje van maakt waarbij iedereen mag laten zien wie die is! Wij vinden het normaal dat je kan en mag zijn wie je bent. Maar weten ook dat het niet vanzelfsprekend is, en als je niet jezelf kan zijn doet dat pijn. Veel te dichtbij maken we dit mee.

Ondanks de drukte was het genieten, een rustig plekje, een plekje die vertrouwen gaf omdat auti roze daar aanwezig was, en ons met open armen ontving, bedankt daarvoor.


Share Button

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.