Uitdaging

Het hele corona gebeuren hakt er flink in. Zoekend naar een evenwicht tussen de maatregelen en blijven functioneren is iets wat dagelijks terugkeerd. Mondkapjes waar altijd wel iets van irriteerd, mensen die zich duidelijk niet aan regels houden en onzekerheid over hoe alles verloopt zorgen voor een hoog spanningsniveau. De stap van zelf naar een vriend toe is weg, want dat is weer te ingewikkeld. Wel is de trein naar zijn vader nu rustig. Dus lukt de heenreis zelfstandig, en ohh wat ben ik daar trots op. Het ritme van1e klas zitten en iets te drinken mogen halen op het station zorgt voor rust. En netjes krijg ik appjes waar hij is en of er bijzonderheden zijn. Ondanks deze geweldige stap merk ik een heel hoog spanningsniveau en is de rek er uit met onze standaard routine van thuis leren. Tijd voor een uitdaging, maar dan wel 1 die de faalangst niet triggerd….
En toen werd er een idee geboren. Wat nu als we een project gaan doen die wat positiefiteit brengt en dan niet alleen voor ons, maar ook voor anderen die door de Corona het zwaar hebben. Ons project help een ander de Corona door is geboren. We gaan op zoek naar de eenzame mensen in onze woonplaats, schrijven de welzijns afdeling van onze gemeente aan ( vak Nederlands), plaatsen oproepjes op internet ( vak media) en vragen in onze omgeving (sociale vaardigheden) na wie onder onze doelgroep vallen. En dan zorgen we voor een lekker lichtpuntje in donkere tijden. We gaan heerlijke kerstkoekjes bakken en brengen deze met een leuk kaartje of briefje bij de mensen. Uiteraard corona proef. Met het bakken van de koekjes moet er dus een recept gezocht worden, hoeveelheden uitgerekend worden, afgewogen worden etc. Een leuke verpakking is design werk dus ook de creatieve vaardigheden worden aangesproken.
Enthousiast zijn we gestart met het maken van een plan. En deze hangt op het whiteboard. En hoewel niet elk moment het enthousiasme vanzelf kan gaan is het een leerzaam project waar uiteindelijk mensen zich fijn van gaan voelen en het zelfvertrouwen van mijn lieve puber zal groeien..


Share Button

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.