Wees jezelf er zijn al zoveel anderen.

“Wees jezelf er zijn al zoveel anderen.”

Het staat er echt in de nieuwsbrief van school. Ter ere van paarse vrijdag wordt er even stil gestaan dat jezelf mag zijn. Met betrekking tot het stukje LBTQ+ dan tenminste. Begrijp me niet verkeerd ik sta achter paarse vrijdag. Er even bij stil staan, aandacht ervoor in de hoop dat het tenminste iets meer begrip en bekendheid geeft. Maar die ene zin heeft veel meer waarde dan alleen het stukje paarse vrijdag. Want blijkbaar als je kind echt zichzelf wil en durft te zijn geeft dit weer andere uitdaging. Dan wekt dit namelijk reacties van anderen op, en dat zorgt voor een uitzondering positie. Juist dat stukje zorgde voor de druppel die de emmer deed over lopen en waardoor mijn jongste nu ook thuis zit. En tuurlijk is het meer dan alleen de reactie van andere op haar aparte kledingstijl haar uitgesproken eigen stijl en het bij zich dragen van een knuffel. Je mag jezelf zijn, maar dan wel op een manier die anderen prikkelt om een mening over te vormen en pestgedrag te laten zien. Je mag jezelf zijn, je grenzen aan leren geven, maar wel binnen de kaders die we graag zien.

“Wees jezelf er zijn al zoveel anderen”

De quote die we hier in huis omarmen, want pas als je jezelf kan zijn kan je op je persoonlijke vlak echt groeien en ontwikkelen. Kan je opbloeien tot wie je bent. Pas als je jezelf kan en mag zijn kan je positief van het leven genieten. En laat kunnen genieten van het leven nu voor sommige al uitdaging genoeg zijn.

“Wees jezelf er zijn al zoveel anderen”

Om zichzelf te kunnen zijn, vrij te kunnen zijn en voelen is mijn jongste keihard aan het werk met therapie. Je grenzen aan leren geven, betekend ervaren waar je grenzen liggen, dit uitspreken, leren aangeven op een manier die lukt, omdat daarna te kunnen ontwikkelen naar de juiste manier van aangeven. Dit is een ingewikkeld proces waarbij je veilig voelen extra centraal staat.

Wat zou ik mijn jongste zo graag echt laten voelen dat er heel veel mensen haar wel zien zoals ze is, iemand die kleur geeft aan het leven, iemand die keihard knokt. Iemand die eindelijk een grens aan durft te geven, en dit echt superknap is..


Share Button

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.