Lieve meneer, mevrouw. Lieve mensen.

We staan niet expres jullie plekje in te pikken als we via de uitgang een attractie betreden. We willen niet dat jullie langer moeten wachten. Maar we willen net als jullie wel ook kunnen genieten. Maar dit lukt helaas niet als we tussen jullie in de rij moeten staan.

Ik leerde mijn kinderen wachten en geduld hebben. Ik leerde mijn kinderen wachten op hun beurt voor iets leuks en niets leuks. Dit wachten vonden ze net als elk kind lastig, dus leidde ik ze af.. wat echter niet lukt is zonder overprikkeld te raken tussen veel mensen te staan. Mensen die elk hun eigen geur en geluid mee brengen iets wat overweldigend werkt. Zo overweldigend dat mijn kind kan exploderen of kan imploderen, voor u is die explosie niet fijn. Voor mijn kind betekend dat echter einde van de dag. Dus wachten we rustig op onze beurt alleen dan niet in de reguliere rij. Dus niet om voor te dringen.

Het ligt ook niet aan u als mijn kind verstijfd of 5 passen naar achter doet als u dichtbij komt. Het is niet u als persoon. Maar wat zou het fijn zijn als u de afstand dan respecteerde en niet nog even uit gaat leggen dat u echt niet eng bent.. Nee u bent niet eng, maar uw aanwezigheid zo dichtbij geeft mijn kind wel echt angst

Wanneer u dan toch een exploderend kind, een verstijfd kind of een kind in complete paniek ziet. Staar dan niet, oordeel niet maar bedenk vooral dat u liever een ronde van een attractie wacht dan dat u het zelf mee zou maken.


Share Button

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.