Sterke dame

Met een compleet eigen stijl, haar dat alle kleuren van de regenboog kan weergeven, een blik die zelfverzekerd over komt, straalt ze zelfvertrouwen uit. En hoewel haar leeftijdsgenoten haar vaak twijfelachtig bekijken, mensen op straat haar nakijken vanwege haar eigen kledingstijl, heeft ze een uitstraling die duidelijk aangeeft; Ik ben wie ik ben, deal with it! Ook heeft ze steeds vaker haar commentaar klaar bij bepaalde opmerkingen die haar bijna brutaal en bijdehand laten lijken. En oh wat ben ik trots op deze dame die zo haar mannetje lijkt te staan.
Wat men echter niet ziet is het kwetsbare meisje wat onder deze stevige muur schuilgaat. Wat niet zichtbaar is, uit zelfbescherming, is de angst die vat heeft op haar dag. Wat men niet ziet is de strijd die ze heeft met eten, en wat voelt dat vervelend, want van lekker eten geniet ze, maar eten is soms gewoon zo verschrikkelijk spannend dat het een interne strijd oplevert. Wat men niet ziet is dat ze zich geen foutje permitteert. Wat men niet ziet is dat ze het vertrouwen in het leven, en mensen kwijt is geraakt. Wat men niet ziet is dat meisje wat ergens onder alle ballast verstopt zit. Een meisje wat in alles de schoonheid zag. Een meisje die alles voor een ander wilde doen. Een meisje die de wereld niet hoefde te begrijpen omdat ze overal langs zweefde op haar eigen wolk van fantasie.
Een kwetsbaar meisje, kwetsbaar vanwege haar gevoelige karakter. Kwetsbaar vanwege haar andere manier van denken, kwetsbaar omdat keer op keer haar vertrouwen werd geschaad. Kwetsbaar om wie ze is en wie ze wil zijn. Kwetsbaar omdat autisme haar gevoelens en emotie extra versterkt. Kwetsbaar omdat haar autisme soms gewoon stom is, als het haar tegenhoudt.
Maar vooral ook een sterk meisje. Een meisje die blijft knokken. Een meisje die steeds beter uitlegt wat er speelt. Een sterk meisje die steeds meer durft haar grens aan te geven. Een sterk meisje die steeds vaker nee durft te zeggen, als het niet gaat. Een sterk meisje omdat niets vanzelf gaat, maar ze het toch probeert.
Een sterke dame, kwetsbaar maar prachtig die ik mijn dochter mag noemen.
Kan een afbeelding zijn van een of meer mensen, staande mensen, boom en buitenshuis

Share Button

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.